divendres, 15 de gener de 2016

La uniformitat ha mortDe cop sembla que la societat es plural, volem ser diferents els uns i els altres, sembla que lo de la igualtat de la Revolució Francesa ja ha quedat lluny, ningú vol ser igual que el del costat, volem ser diferents. El que si volem és tenir les mateixes oportunitats, volem tenir el mateixos drets, i deures suposo. Necessitem polítics, mestres, pensadors, periodistes lluny del estereotip de la igualtat, sabem que en la forma de sumar les diferencies està el futur. Però encara, i per quedar be, tots busquem el cafè per a tots. Els que sàpiguen gestionar una societat de diferents seran els que ens portaran a un futur millor.

Gestionar la diferencia es més complex, a Catalunya dues realitats majoria absoluta amb el 48% dels vots, a Espanya encara més divers, si mirem més enllà de les nostres fronteres sembla que passa el mateix. Aquestes son les decisions d’un poble format per diferents, volen fer el favor de governar per a tots en aquest marc.


La uniformitat ha mort, i un munt de polítics i opinadors és resisteixen a enterrar el uniforme. Avui en tenim una mostra, al nou congrés dels diputats algú protesta per que la gent no va amb corbata, i es tant fatxenda que busca els polls a qui porta els cabells diferents. No se si els altres no porten uniforme o porten un uniforme diferent, el temps ho dirà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada