dijous, 31 de juliol del 2014

Hinduisme II




Segueix sorprenent les similituds, i les diferencies, entre les persones i la seva fe en els Deus. Ritus com el de la confessió i el consell familiar a milers de kilòmetres de casa te la seva gràcia, aquí a la Índia com podeu veure sembla més informal, més de carrer i sobretot més lluminós, però de qualsevol forma és igual de seriós i rigorós. Després d’escoltar totes les recomanacions, aquesta família va passar per el ritus purificador del banys. Clar tot va ser pagant unes rúpies sense amagar res, vaja el mateix que passar la bacina a les nostres misses.

Altres visions de la Índia







Sense paraules, unes quantes imatges.

Catalunya - Índia (0-1)





Lluny però connectats, encara que en algun moment seria millor desconnectar del tot. Lo del Pujol porta cua, fins i tot en el nostre petit grup, en el que estem d’acord és en la decepció profunda amb alguns polítics. Els de la fotografia no han fet res, i estan així de perduts, alguns dels  nostres podrien fer una cura de humilitat política i poder-los trobar així seria una bona noticia per el mon, si més no per Catalunya, o potser tan sols per mi!!!

Ayurveda o la pela es la pela



No se que vol dir això, si que se per que es fa servir. Som al Estat de Kerala, a una zona anomenada Varkala, en un ressort que no te res a veure amb la resta de la Índia, es una illa totalment occidental, les habitacions son magnífiques casetes, piscina i tots els serveis de vacances. Tot comença a sonar malament amb la propaganda del veritable massatge ayurvedico, i tot continua pitjor al sortir del hotel i conèixer la zona, al final un grapat d’occidentals carregats de calers que busquen l’anomenada mística de la Índia entre gurus de pega, massatges ayurvèdics i un grapat de ximpleries. Això si tot a preus el doble que a qualsevol altre lloc del país. Ningú del país fa servir aquests serveis sols una pijeria occidental mirant amb ulls de peix bullit el infinit.


dimecres, 30 de juliol del 2014

La punta




Aquí és on s’acaba, o comença, la Índia. És un lloc mític, aquella punta que surt als mapes, al final d’aquell triangle al sud de Àsia, si que veiem en els mapes quant érem petits i no ten petits. Un país on hi ha més de mil milions de persones. Be per mi era un punt important, per allò dels límits, per saber on comencen i acaben les coses, tampoc hi dona cap solució, per val la pena l’esforç. No he pogut resistir fer un “selfi” de la meva ombra!!!

El Sol




El se’n va a dormir, jo també, bona nit.

El sol s’aixeca, jo també, bon dia