dimecres, 30 d’octubre del 2013

L'IRA a les parets



Més preguntes que respostes.

No és fàcil una aproximació a Irlanda del Nord i al conflicte que es viu dia a dia des de fa més de 300 anys. Les idees preconcebudes i les comparacions properes poden fer-te perdre la magnitud del drama. Tot és una barreja de idees com religió (protestant i catòlic), classe social (senyors i treballadors), sentiment de pertinença a un poble (Anglaterra o Irlanda), ideologia política (republicans i monàrquics), personal (morts i més morts), tot això combinat amb el dia a dia que segueix funcionant. Als anys 60 varen decidir posar el que pensen, el que senten o el que volen en murals al carrer, amb els que hi conviuen cada matí quant surten de casa.

Després de dos viatges a Belfast i Derry (o Londonderry) amb un mes de diferència sols tinc preguntes i pràcticament cap resposta, aquesta és una mostra del que hi ha al carrer i de les meves preguntes. Tot i això és impossible no prendre partit emocionalment, res és indiferent. Un surt amb la sensació de que manquen anys, generacions, reflexió personal i pública, disculpes sentides mútues i educació molta educació per poder conviure. Per ser un poble manca voluntat.


Les fotos s’exposen en el marc de les V jornades de Fotografia Creativa d’El Masnou entre el 2 de Novembre i el 2 de Desembre de 2013. A la Sala Joan Comellas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada