dilluns, 27 de juny del 2011

Canviar el model o gestionar el model que tenim





El moviment 15-M posa sobre la taula una nova discussió. Fins avui tots anàvem amunt i avall amb discutir com podríem gestionar millor un sistema, conceptes com la gestió progressista, conservadora, lliberal, jo mateix porto temps donant-li voltes a diverses formes de gestionar la sanitat, la educació i un llarg etcètera de coses. Avui tinc una nova sensació de que comencem a parlar de coses noves, possiblement el model de relacions de la nostra societat demana quelcom més que la bona gestió, demana un canvi de model.

Alguns temes com la gestió democràtica i parlamentaria, la salut, la educació, la economia, el mon empresarial, la sostenibilitat, la globalització ja tenen preguntes i criteris nou que van molt més lluny que la pròpia gestió, necessitem realment un canvi de model. Un dels perills més seriosos es que el moviment es constitueixi com a partit polític, seria el mateix de sempre, si un moviment fa preguntes difícils el primer es incorporar-lo a lo de sempre, fer-ne un partit polític es tornar la discussió a la gestió i no anar a un canvi de model, les preses per fer-ho tot es una mica el mateix, un canvi de model no pot estar marcat per una campanya electoral, necessitem obrir una discussió diferent.


1 comentari:

  1. Pel que dius als dos darrers escrits i pel temps que porto treballant en un ajuntament, sé per experiència que si es vol es poden obrir espais d'informació, de debat, d'intercanvi, de seguiment-valoració i de decisió. Només calen criteris polítics, conèixer els condicionats tècnics i organitzar les trobades.

    ResponElimina