divendres, 28 de gener del 2011

Altres afectats per la llei Sinde




En Saleem, pakistanès, com ell es fa anomenar, no sap ni que existeix la llei Sinde, ni sap que això de Sinde es el nom de una persona i que de fet es una ministra. En Saleem està molt preocupat per el tema de les descàrregues per Internet. De fet el seu negoci es vendre DVD's pirates per els carrers i locals i sols sap que fa un temps la competència eren el xinesos, però tot va canviar amb les facilitats d'Internet i la seva facturació va baixar a nivells mínims. Primer va pensar que això de la crisi també l'afectava, però avui és conscient que fins i tot el mercat no legal te les seves regles i la seva competència. Aquest senzill exemple porta cap una nova dimensió de això de les descarregues per Internet, sembla que el mercat de la copia està establert de fa temps i que aquesta te dues vies de distribució, una per Internet i l'altre per el Saleem i els seus. La primera no dona negoci a ningú, un cop penjada a la xarxa lliure de peatges. La distribució amb suport pirata com a mínim te un sentit econòmic, dona de menjar als fabricants de suports digitals, el governants amb la taxa imposada als suports digitals, els que fan les copies i al canal de distribució, el Saleem.
Es evident que la societat no pot tolerar aquesta mena de coses que no donen diners a ningú, que no hi ha diners ni per que fa la copia ni per qui la deixa fer, això del altruisme total no funciona, per tant hem de tornar cap un sistema de distribució que com a mínim pagui les despeses. (això diuen el gurus de la economia)
De totes formes el Saleem també te altres funcions socials, sempre porta les pel•lícules mes venudes, per ell es clar, les primeres, és com una mena de crític popular i d'altres que mai ningú ha vist o aniria ha veure saps que existeixen. Per tant en Saleem esdevé un canal de distribució i màrqueting important. Que cap distribuïdor pensi en un model de negoci basat en un baix preu directament a Internet, per accedir a un mercat que no va mai al cinema, doncs en aquest cas en Saleem es quedaria de nou sense feina per una competència, segons ell poc lleial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada