dimarts, 15 de febrer del 2011

La Revolta al Mediterrani II



Mirant el que passa a l'altra banda de la platja, una poesia ve a la meva memòria, Salvador Espriu a la Pell de Brau deia:

"A vegades és necessari i forçós
que un home mori per un poble,
però mai no ha de morir tot un poble
per un home sol"

Sense cap comentari més.

divendres, 4 de febrer del 2011

Revolta al Mediterrani



Des de la platja imagino el que passa a l'altra banda del mar, massa coses estan canviant, massa coses per entendre. Quantes preguntes i que poques respostes, fins avui cap, i quina por ens fa fer-nos preguntes i no tenir respostes. Es una revolta islamista?, Seguim cap a les teocràcies del mon islàmic?, per que els estats laics o casi laics han estat corruptes i tirans? Quins anys més desaprofitats per aprofundir en les millores?. Pot ser ara ja es tard, el que si sé es que ara es el moment, tornarà a manar un Deu? quina por, aniran cap uns estats més laics? Deu o vulgui (vaja contradicció) en castellà podríem dir "ojalá" igual de contradictori però mes adient.

dimarts, 1 de febrer del 2011

El dret a decidir




No puc més que tenir la sensació de que sempre hem vist l'altra riba del Mediterrani de forma sectària, per fer negocis, per turisme i sempre amb la por al cos del anomenat integrisme islàmic, en definitiva amb por, poc rigor i poc respecte. Avui estan iniciant una nova pàgina de la història, crec que res serà igual i penso que també que la nostra posició pot ajudar a unes poblacions a ser lliures per decidir el seu destí. Aposto per el dret a decidir dels pobles, de tots els pobles.